AIOS

Bij onze huisartsenpraktijk dragen we de handhaving, continuering en verbetering van de gezondheidszorg in Nederland een warm hart toe. Graag leveren wij een bijdrage door te helpen bij het opleiden van nieuwe zorgverleners en zijn zodoende naast huisartsenpraktijk ook een opleidingspraktijk. In onze praktijk is een AIOS (Arts in Opleiding tot Specialist) werkzaam.

Een AIOS is een afgestudeerd basisarts die zich specialiseert in Huisartsgeneeskunde. Hiertoe volgt de AIOS colleges aan de universiteit en loopt stage in een huisartsenpraktijk.
Binnen de huisartsenpraktijk voert de AIOS gedurende een jaar zelfstandig spreekuren en consulten uit. De AIOS wordt bijgestaan door en valt onder de verantwoordelijkheid van een supervisor (een ervaren huisarts). Indien nodig kan de AIOS deze raadplegen. Het kan zijn dat een consult daarom iets langer duurt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Voor een consult met de AIOS kunt u, net als bij de huisarts terecht via het reguliere spreekuur, een telefonisch consult, een videoconsult, een huisbezoek of een e-consult.

 • Reguliere spreekuur
  Voor een vraag waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een huisartsconsult maken.
  Het reguliere spreekuur wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken telefonisch of online via onze webagenda.
  Voor een consult reserveren we 10 minuten die in principe bedoeld zijn voor de behandeling van 1 vraag. Verwacht u meer tijd nodig te hebben, bijvoorbeeld omdat u één groot probleem of meerdere vragen heeft of omdat een langer gesprek wenselijk is, meldt u dit dan bij het telefonisch maken van de afspraak. Wij plannen dan extra tijd in.
  Indien u gebruik maakt van de webagenda maakt u (maximaal) twee afspraken na elkaar.
   
 • Telefonisch consult
  Voor een eenvoudige vraag, kort overleg en uitslagen van onderzoeken waarbij het niet nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een telefonisch consult maken.
  Het telefonisch consult wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken.
  Wanneer u een afspraak voor dit spreekuur maakt, wordt u op een afgesproken tijdstip door de AIOS gebeld. Zorg ervoor dat u het nummer waarop u dan te bereiken bent aan ons doorgeeft.
   
 • Videoconsult
  Voor een eenvoudige vraag, vervolg overleg en uitslagen van onderzoeken waarbij het wenselijk is om elkaar te zien maar geen fysiek onderzoek nodig is kunt u een afspraak voor een videoconsult maken.
  Het videoconsult wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken.
  Wanneer u een afspraak voor dit consult maakt, ontvangt u op een afgesproken tijdstip een uitnodiging tot deelname via een e-mailbericht. Zorg ervoor dat uw e-mailgegevens up-to-date zijn.
   
 • Huisbezoek
  Voor een vraag waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet maar u niet in staat bent naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek,(tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, kunt u een afspraak voor een huisbezoek maken.
  Huisbezoeken worden iedere werkdag afgelegd. Hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken.
  Omdat in de huisartsenpraktijk betere mogelijkheden zijn voor onderzoek en behandeling, heeft het onze voorkeur wanneer u naar het spreekuur probeert te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunt u uiteraard een huisbezoek aanvragen.
  Wanneer u nog dezelfde dag een huisbezoek wilt, vragen wij u dit voor 11.00 uur aan te vragen.
   
 • E-consult
  Voor een eenvoudige vraag of het navolgen van een gestarte behandeling kunt u gebruik maken van ons e-consult.
  Indien u over een account beschikt kunt u, via onze patiëntenomgeving of de app, ieder moment een e-consult starten.
  Na het indienen van een nieuw e-consult ontvangt u, binnen ten minste twee tot vijf werkdagen, een online reactie van uw zorgverlener.
  Indien u nog geen account heeft kunt u deze aanvragen via het icoon Patiëntenomgeving op de homepagina.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk of, indien van toepassing op het type consult, gebruik maken van de online agenda in onze patiëntenomgeving.